O BRODU:

ISTOK je drveni motorni jedrenjak izgrađen u Malom Lošinju 1938. godine i u početku je prevozio teret duž  jadranske obale i otoka da bi 1978. u vrijeme začetka nautičkog turizma na Jadranu bio preuređen za turistička krstarenja. Još jednom je rekonstruiran 1998. godine. Ovo nije luksuzna jahta koja će Vas impresionirati svojim komforom i blještavilom, ali je zato mali veseli brod sa ugođajem minulih vremena koji će gostima koji bogatstvo doživljaja pretpostavljaju komforu pružiti mnogo radosnih trenutaka u plovidbi njemu već davno poznatim rutama. Uz jela dalmatinske kuhinje, dobro vino, svježu ribu i sezonsko voće i povrće posada ISTOKA (kapetan, kuhar i mornar) će učiniti sve kako bi Vaš odmor protekao u što ugodnijem i veselijem raspoloženju.

TEHNIČKI PODACI:

Motorni jedrenjak ISTOK je dužine 16 m, širine 4,5 m, gaza 2 m. Opremljen je motorom snage 200 KS koji mu daje putnu brzinu od  7,5 čvorova i generatorom izmjenične struje 220 V snage 11 kW. Putnicima je na raspolaganju 8 kabina sa krevetima na kat sa ukupno 17 kreveta, salon za 17 osoba, 2 sanitarna čvora sa tuševima i 2 tuš kabine s toplom vodom.

Prostor salona i hodnika među kabinama je klimatiziran. Brod ima prostranu palubu za sunčanje, stol sa klupama na palubi i pomoćni čamac sa vanbrodskim motorom.

1 2 3

     

Next